Opis produktu
Cebula żłta wysiew od końca marca do 20 kwietnia w rzędy
co 20-30 cm, zbir pod koniec sierpnia do połowy września.
Odmiana pźna, bardzo plenna, wyrwnana, o dużej trwałości
podczas przechowywania. Cebule kulistoromboidealne, o
masie 60-160 g, okryte suchą, cienką, słomkowożłtą łuską.
Miąższ biały, smaczny.
Cebula czerwona odmiana o pięknej karinowo-czerwonej
łusce.Tworzy cebule duże kulistospłaszczone o delikatnym
,słodkim smaku.Szczeglnie atrakcyjna w sałatkach.Bardzo
plenna ,dobrze znosi przechowywanie (magazynowanie).
Cebula biała odmiana średniowczesna o białej łusce, średniowysoka,
silnie ulistniona. Cebule dość duże, kształtne,
kuliste. Miąższ biały, bardzo smaczny. Dobrze plonuje na
glebach lekkich i przepuszczalncyh. Szczeglnie polecana na
bezpośrednie zaopatrzenie rynku i do przetwrstwa. Nie
polecana do długiego przechowywania.
Zbiór:
VII-IX
Waga: | 3.0 g |